Afbeelding
Foto: Pixabay

Akkoord over ontsluiting van Prins Hendriklaan

13 september 2021 om 13:38 Politiek

ERMELO De gemeenteraad van Ermelo stemt unaniem in met het beschikbaar stellen van een krediet van 695.000 euro voor het weer open stellen van de Prins Hendriklaan. Al leidde dit wel even tot een verhitte discussie binnen de beeldvormende vergadering van de raad.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding was de uitspraak van Frans van de Visse (Progressief Ermelo) die nog een extra vergadering aan het onderwerp wilde wijden. Dit omdat binnen zijn partij vraagtekens bestaan bij de hoogte van het bedrag dat, gezien de financiële positie van de gemeente, aan de forse kant wordt gevonden.

Dat leidde tot een reactie van Gert Jan Brouwer (VVD) die dit vertragend vindt werken en dat is naar zijn mening schandalig richting de burger. Vooral omdat de meerderheid zich zonder al te veel vragen kan vinden in het beschikbaar stellen van het krediet. Voor gespreksleider Anneke Knoppert reden te vragen zich te onthouden van het oordelen over andermans standpunt wanneer dit binnen de regels valt.

Uiteindelijk was de oplossing alsnog een oordeelsvormend deel in de vergadering in te lassen. Van de Visse gaf aan het bedrag hoog te vinden omdat het gaat om ongeveer 50.000 euro per woning. Aan de betreffende laan staan veertien woningen.

Volgens het college van burgemeester en wethouders gaat het niet alleen om de Prins Hendriklaan maar om in totaal 325 woningen die profiteren van de maatregelen die ook worden genomen aan de omliggende straten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie