Hond verdwijnt uit achtertuin van een woning aan Harderwijkerstraat in Putten. Via een AirTag wordt hond gelokaliseerd in Ermelo. Foto uit archief.
Hond verdwijnt uit achtertuin van een woning aan Harderwijkerstraat in Putten. Via een AirTag wordt hond gelokaliseerd in Ermelo. Foto uit archief. Pixabay/archieffoto

Hond verdwijnt uit achtertuin woning Putten, eigenaar vindt hond terug in Ermelo via AirTag

17 april 2023 om 17:00 Overig

ERMELO/PUTTEN Onlangs is een hond verdwenen uit een achterin van een woning aan de Harderwijkerstraat in Putten. Via een AirTag kon de hond gelokaliseerd worden in een woning aan de Herderlaan in Ermelo. 

De jonge Akita was in de achtertuin toen de eigenaar op enig moment opmerkte dat de hond verdwenen was. De hond had een zogenaamde AirTag aan de halsband. De AirTag is een tracker, ontwikkeld om zoekgeraakte spullen, zoals sleutels en andere producten terug te vinden. De locatie van de AirTag kan getraceerd worden via een app op de telefoon. De tag bevond in een woning in de Herderlaan in Ermelo. 

BEMIDDELING POLITIE

De politie werd ingeschakeld omdat het om een vermeende diefstal zou gaan. De politie heeft bemiddeld en de eigenaren kregen uiteindelijk de hond mee naar huis.

In een reactie laat de politie weten: ,, We kregen een melding dat de hond was gestolen en dat hij in Ermelo zou zijn (op basis van de AirTag). Toen wij ter plaatse waren, kwam er al snel iemand aanlopen met de hond. Uit de reactie van de hond was meteen wel duidelijk wie de eigenaar was, en de hond kon snel weer teruggegeven worden. Volgens de andere partij was de hond op straat gevonden. Omdat er geen enkel ondersteunend bewijs was voor diefstal van de hond, is er besloten om de zaak voor dat moment te laten voor wat het is. Het belangrijkste is dat de hond snel weer terug was bij de eigenaar, vooral ook door hun eigen alertheid.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie