Dominee in het leger: koffie en cake

18 november 2022 om 09:58 Overig Deel je nieuws

Koffie en cake: Dominee in het leger.

Leerhuis Ermelo organiseert op woensdag 30 november een bijeenkomst over dit thema met als inleider Ds. W. van Domselaar.

In de Nederlandse krijgsmacht zijn sinds 1915 geestelijk verzorgers aangesteld:Naast dominees en aalmoezeniers gaat het om humanistische, joodse, islamitische, hindoeïstische en boeddhistische geestelijk verzorgers. 

Op deze leerhuisavond zal ds. Van Domselaar vertellen over zijn werk als dominee in een volstrekt seculiere omgeving, zonder kerkgebouw en leden, maar met een grote betrokkenheid bij het dagelijks werk en leven van de mensen met wie hij werkt. 

Werk, waarin diepere vragen niet ontbreken, over oorlog en vrede, over verlies, angst en hoop. Werk als presentie, aanwezig zijn waar de mannen en vrouwen zijn…met koffie en cake. 

Wim van Domselaar is zeventien jaar gemeentepredikant geweest, waaronder in de Gereformeerde Kerk te Ermelo. Sinds 2013 is hij krijgsmachtpredikant bij de Koninklijke Landmacht, Generaal-majoor Kootkazerne in Stroe.

U bent van harte welkom deze avond bij te wonen in de Immanuëlkerk , Stationsstraat 137 in Ermelo. We beginnen om 20.00 uur.  We vragen een bijdrage van 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. U kunt contant of, bij voorkeur, per pin betalen. 

Wij vragen u vriendelijk zich aan te melden via onze site www.leerhuisermelo.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie