Deel van de groep Ben fit, met rechts achterin met rode jas, trainer Ben Echten
Deel van de groep Ben fit, met rechts achterin met rode jas, trainer Ben Echten Henriëtte Houtsma

Oude vrienden in een nieuw jasje

12 november 2022 om 14:41 Overig Deel je nieuws

ERMELO – Al meer dan veertig jaar sporten velen van deze groep twee keer in de week met elkaar. De organisatie waaruit de groep is ontstaan is inmiddels opgeheven maar dat weerhoudt hen er niet van actief bezig te blijven. Onder de nieuwe naam ‘Ben fit’, trekken deze sportievelingen er iedere zaterdagochtend in weer en wind op uit, om in de bossen van Drie te trainen. Op de woensdagavond worden de oefeningen gedaan in de gymzaal van Groevenbeek Putten.

“We zijn als groep begonnen als onderdeel van een ski-vereniging” vertelt trainer Ben Echten. “Wekelijks trainen, om er voor te zorgen dat je, als je gaat skiën, lekker fit bent op de piste. Zo hebben we met deze groep mooie ski reizen gemaakt. Nu de groep wat ouder aan het worden is gaan er niet zoveel meer mee op skivakantie straks in januari. Maar dat weerhoudt hen er niet van om door te blijven trainen en daar ben ik ontzettend trots op.”

Meer dan sport, is de ondertitel van zijn groep. “We delen lief en leed en kijken naar elkaar om, dat is minstens zo belangrijk als fit blijven” aldus de trainer. Als één van de sporters een lustrum te vieren heeft dan komt de befaamde koffietafel, bekleed met foto’s en mooie herinneringen, tevoorschijn en wordt er geproost op het leven. “Als je al zoveel jaren samen traint dan komen alle onderdelen van het leven voorbij. We hebben afscheid moeten nemen van mensen die ons lief zijn en nieuwe leden in ons hart gesloten. Dat maakt deze groep zo speciaal” vertelt Echten.

Bij de nieuwe naam ‘Ben fit’ hoort ook een nieuw outfit. De één bedenkt een logo en weer een ander sponsort de bedrukking van de kleding. Zo kan de groep er weer jaren weer tegenaan, want van stoppen is nog lang geen sprake! Heb je interesse om ook lekker actief te blijven, stuur dan een mailtje naar ben.echten@gmail.com.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie