Noor Oosterhoff uit Ermelo won afgelopen zondag het titelgevecht Muay Thai en mag zichzelf Nederlands Kampioen noemen.
Noor Oosterhoff uit Ermelo won afgelopen zondag het titelgevecht Muay Thai en mag zichzelf Nederlands Kampioen noemen. Eigen foto

Ermelose Noor Oosterhoff Nederlands Kampioen Muay Thai

26 september 2022 om 20:09 Overig

ERMELO Noor Oosterhoff is zondag in Den Haag Nederlands kampioen Muay Thai geworden. De Ermelose vechtsporter (17) van Budo Academy Physical won van titelverdediger Serena Anslijn (16) van Itterzon sports. Na vijf ronden werd Noor door de juryleden unaniem tot winnaar uitgeroepen.

 
,,Muay Thai is een vorm van kickboksen waarbij je mag meer mag doen: clinchen (iemands hoofd grijpen en omtrekken) knieën in de buik geven en ellebogen uitdelen. Dat zijn de uitzonderingen die bij kickboksen niet mogen.”

Vijf ronden knokken

In de boksschool Houwaart van de Fight Club Den Haag on tour was het vijf ronden van een minuut knokken tegen elkaar, afgewisseld met rustpauzes. ,,Ik was fysiek beter en ik was ook heel gefocust. Ik hoorde alleen mijn trainer, Erik van der Wal. Ik heb hier zeven weken heel hard voor getraind en een dieet gevolgd om op gewicht te komen. Ik kwam van 75 kilo en de wedstrijd was afgesproken op 69 kilo.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Noor (17) van Budo Academy Physical won van titelverdediger Serena Anslijn (16) van Itterzon sports. - eigen foto

Noor wordt 11 oktober 18 jaar en gaat nu verder bij de volwassenen. ,,Dit was mijn laatste jeugdpartij en ik ben heel blij dat ik die titel heb en de belt. Die heb ik afgepakt van de kampioen ik mag hem nu houden. Nu ga ik naar de klasse voor nieuwelingen (18+). Er zijn altijd weer aandachtspunten waar ik aan kan werken.’’

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie