Afbeelding
Sebastiaan Bors

Scouting Tjerk Hiddes uit Harderwijk verdedigt dit weekend kampioenstitel lelievlet zeilen

23 september 2022 om 09:00 Overig

HARDERWIJK/ZEEWOLDE Het NK Lelievlet zeilen vindt komend weekend plaats op Scoutinglandgoed Zeewolde tijdens de Landelijke Scoutingzeilwedstrijden (LSZW). Tijdens dit weekend strijden waterscouts uit het hele land tegen elkaar voor de titel beste waterscouts van Nederland.

Waterscouts en explorers konden zich kwalificeren via de regionale wedstrijden en varen in de klasse Nationale Kampioenschap (NK) Lelievlet scouts (leeftijd t/m 15 jaar) en in klasse Nationale Kampioenschap (NK) lelievlet explorers (t/m 18 jaar). De winnaars kregen een startbewijs voor de LSZW 2022 van hun eigen regionale admiraliteit. Daarnaast is er ook een open kampioenschap, voor leden vanaf 17 jaar, hiervoor was kwalificeren niet nodig. 

De titelverdedigers zijn Scouting Tjerk Hiddes uit Harderwijk (klasse scouts), Scouting Karen Doorman uit Bergen op Zoom (klasse explorers) en Scouting Doorman-M.O.V.O uit Rotterdam (open klasse). De thuisbasis voor de wedstrijden is het Scoutinglandgoed Zeewolde, waar alle deelnemers zullen kamperen. 

De wedstrijden vinden plaats op het Nuldernauw.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie