Mick Koomen op het TT Junior Track in Assen. Het Ermelo's racetalent werd zesde in zijn klasse.
Mick Koomen op het TT Junior Track in Assen. Het Ermelo's racetalent werd zesde in zijn klasse. RM-IMAGESTUDIO.NL

Ermelo’s racetalent zesde op EK

10 augustus 2022 om 11:24 Overig

ERMELO Het werd voor Mick Koomen uit Ermelo een mooie en leerzame ervaring op het TT Junior Track in Assen. Bij het Europees Kampioenschap Mini Road Racing werd het 10-jarige racetalent zesde in de junior B-categorie, de klasse voor 9- en 10-jarige kinderen.

Het was een driedaags evenement van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus. Op vrijdag waren er drie vrije trainingen en twee kwalificaties, op zaterdag een warming-up en twee wedstrijden en op zondag een warming-up en een wedstrijd. Er waren deelnemers uit Italië, Slowakije, Tsjechië, Kroatië en Nederland. Omdat Mick meedoet aan het NK kon hij met het Dutch mini moto team deelnemen aan het EK. Zijn pocket minibike van het merk DM voldeed aan alle eisen, hij moest een lichamelijke keuring ondergaan en een internationale licentie halen.

De eerste wedstrijd werd hij zesde, de tweede achtste en de laatste wedstrijd opnieuw zesde. In de totale uitslag kwam hij uit op plek zes en was daarmee de beste van de drie Nederlanders. De eerste drie kregen een beker. „Het ging heel goed, maar het was wel moeilijk. De Italianen gingen hard. Daar leer ik veel van bij het sturen en gas geven’’, vertelt Mick tijdens het afsluitende Zomerkamp. „Mick vond het een fantastische ervaring om mee te doen. We wisten dat het niveau van de Italianen en andere buitenlanders veel hoger was, omdat zij meer mogelijkheden hebben om dagelijks trainen. Daar kan Mick veel van leren en meenemen naar het NK. Eigenlijk hadden we gedacht dat hij laatste zou worden, dus de zesde plek is een mooi zwaarbevochten resultaat’’, zegt zijn vader Stefan Koomen. Het gezin uit Ermelo is nog een week in Assen om te trainen. Het evenement is niet goedkoop, van inschrijfgeld, keuring tot het klaarmaken van de minibike, maar dat hebben Micks ouders ervoor over. „Het is zijn sport en hij heeft er veel talent voor. Gelukkig zijn er diverse sponsors aangesloten en is er een Club van 50.”

Mick staat vierde in het NK Junior B en heeft nog wedstrijden in Staphorst (27 augustus), Veldhoven (24 september) en Assen (1+2 oktober).

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie