Staverden weerspiegelt in de vijver, fietstocht
Staverden weerspiegelt in de vijver, fietstocht Louise Spaargaren

Stevige zomerwandeling landgoed Staverden

1 augustus 2022 om 14:24 Overig Deel je nieuws

STAVERDEN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zaterdag 20 augustus een fietstocht over landgoed Staverden. Staverden ligt in een beekdal en heeft een boeiende geologische en cultuurhistorische geschiedenis. Tijdens deze fietstocht wijdt de boswachter hierover uit. We komen langs prehistorische grafheuvels, raatakkers en de resten van een Romeins marskamp. Kasteel Staverden is hier meer dan 700 jaar geleden gebouwd. Te midden van woeste gronden is er toen een agrarische nederzetting ontstaan. Tijdens de fietstocht doen we het rustig aan en pauzeren we af en toe. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Tijd: start om 10.00 uur. Duur: ca. 5 uur. Deelname: 8,00 euro p.p., donateurs 3,00 euro p.p. op vertoon van een geldige GLK donateurspas. 

Tip van de boswachter: Neem zelf een lunchpakketje mee en fiets mee. De fietstocht is niet geschikt voor kinderen. Pas kleding en schoeisel aan op de verwachte (weers)omstandigheden! Bij extreem weer gaat de excursie niet door. Je wordt dan kort tevoren ingelicht.

Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie