Afbeelding

Cultuurhistorische wandeling landgoed Staverden

25 juli 2022 om 22:20 Overig Deel je nieuws

STAVERDEN - De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren op zondag 7 augustus een cultuurhistorische wandeling over landgoed Staverden. Dit landgoed, gelegen in een uniek beekdal-landschap, heeft een interessante historie die je meeneemt naar de 13e eeuw. De boswachter zal tijdens de wandeling vertellen over de ontwikkeling van het landschap, het kasteel, de boerderijen en de bewoners door de eeuwen heen. Hier leefden graven, gravinnen, landheren, boeren, boerinnen en bosarbeiders. Ook de bijzondere verhalen over de witte pauwen en Eleonora, de zwarte weduwe van Staverden, zullen zeker niet ontbreken.  
Vooraf online reserveren is noodzakelijk.
•    Tijd: start om 10.30 uur. Duur: ca. 2,5 uur.
•    Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p., donateurs gratis op vertoon van een geldige GLK donateurspas.
•    Tip van de boswachter: De tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers-)omstandigheden. Bij extreem weer (bijvoorbeeld hitte of storm) gaat de excursie niet door. U wordt dan kort tevoren ingelicht.  
Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie