Peter van der Kemp op de top van Mont Ventoux.
Peter van der Kemp op de top van Mont Ventoux. Eigen foto

Ermeloër loopt 3,5 uur hard naar de top van Mont Ventoux voor Join4Energy

21 juni 2022 om 09:00 Overig

ERMELO In de vroege ochtend van 11 juni startte Peter van der Kemp, samen met 65 uitdagers, de Challenge Mont Ventoux voor de stichting Join4Energy. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

De uitdaging is om fietsend, hardlopend of wandelend de top van de zogenaamde ‘kale berg’ Mont Ventoux te bereiken. De route van 21 kilometer start in Bedoin en is dezelfde route die de wielrenners in de Tour de France rijden. 

Peter: ,,Dit jaar was hij extra zwaar door de warmte. Bij de start was het dertig graden en stond er weinig wind. De strijd op de berg en de warmte werd gelukkig wat verlicht door de uitstekende verzorging onderweg. Na Chalet Reynard, de laatste verzorging, begon ik aan het zwaarste stuk: geen schaduw en amper wind. De drijfveer om naar de top te komen is voor iedereen persoonlijk. Ook al voel je alle spieren en wordt het lastig om vooruit te komen, de kinderen met deze ziekte zijn al na vijftig meter doodmoe. Dus niet zeuren en door tot de top. Na ruim 3 ½ uur hardlopen kwam ik trots en tevreden aan bij het hoogtebord.”

Er werd een bedrag van 125.000 euro opgehaald. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie