In 2024 gaat de gemeente Ermelo het gesprek aan over de mogelijke uitbreiding van de Prins Willem Alexanderschool.
In 2024 gaat de gemeente Ermelo het gesprek aan over de mogelijke uitbreiding van de Prins Willem Alexanderschool. Prins Willem Alexanderschool

Mogelijke uitbreiding Prins Willem Alexanderschool Ermelo

5 december 2022 om 12:00 Onderwijs

ERMELO In 2024 gaat de gemeente Ermelo het gesprek aan over de mogelijke uitbreiding van de Prins Willem Alexanderschool. De school kampt met gebrek aan ruimte door het ontwerp van de school.

Er zitten vierkante meters in het gebouw op de eerste verdieping die niet zijn te gebruiken voor lesgeven. Dit leidt ertoe dat er geen ruimte is voor de instroomgroep voor kinderen die in de loop van het schooljaar vier jaar worden. Ook is er geen ruimte voor kinderopvang en is de personeelskamer opgeofferd. Door het college van burgemeester en wethouders wordt aangegeven dat de gemeente de portemonnee moet trekken om het probleem op te lossen. 

TOENAME ONDERWIJSCAPACITEIT OMGEVING VELDWIJK

Er is ook onderzoek gedaan naar de toename van het aantal leerlingen als gevolg van de geplande woningbouw op het terrein van landgoed Veldwijk. Het gaat om honderdvijftig tot tweehonderd leerlingen. In de plannen is geen rekening gehouden met de bouw van een school. Dat betekent dat nagedacht moet worden over het vergroten van de onderwijscapaciteit in de omgeving van Veldwijk. Hierbij moet ook de relatie tot de huidige bouwkundige- en onderwijscapaciteit van de scholen worden betrokken. Ook dit kan leiden tot extra kosten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie