Foto: Gert Perdon

Onderzoek naar bestuurskracht van gemeente Ermelo

  Nieuwsflits

ERMELO - Er komt een extern onderzoek naar de bestuurskracht van de gemeente Ermelo. Daartoe is besloten door de fractievoorzitters van alle partijen op advies van John Berends, de Gelderse commissaris van de koning.

Wijnand Kooijmans

Aanleiding zijn onder meer de botsing binnen het bestuur met als gevolg dat wethouder Leo van der Velde tot september met verlof is. Daarnaast pakte de uitzending van het programma Opstandelingen weinig positief uit voor de gemeente. Op sociaal media wordt keiharde kritiek geuit op bestuurlijk Ermelo waarbij vooral burgemeester André Baars onder vuur ligt.

De raad geeft aan zich, evenals de burger, zorgen te maken. Al lange tijd zijn binnen het bestuur van de gemeente gesprekken gaande om de ontstane situatie weer werkbaar te maken. Doel is te streven naar een toekomstbestendig bestuur.
De komende maanden wordt een zogenoemde verkenner aangesteld die het onderzoek gaat doen naar de bestuurskracht van Ermelo in brede context. Dat moet leiden tot een evenwichtig bestuur in de gemeente Ermelo. De verwachting is dat de aan te stellen persoon direct na het zomerreces met het onderzoek start.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden