Foto: Pixabay

Wijkcentrum in Ermelo West

  Nieuwsflits

ERMELO - De wijk Ermelo West krijgt toch een gemeenschappelijke voorziening. Hiervoor wordt een bedrag van 86.580 euro gereserveerd uit de schadevergoeding die het bedrijf Hegeman Bouwontwikkeling aan de gemeente moet betalen.

Wijnand Kooijmans

 Het bouwbedrijf moet woningen bouwen op de plek van het voormalig wijkcentrum De Leemkuul. Met als voorwaarde dat een maatschappelijke ruimte van honderd vierkante op de betreffende locatie moest worden gerealiseerd.

Omdat geen exploitant voor deze ruimte kon worden gevonden zag Hegeman af van de bouw van de maatschappelijke ruimte. Dat leidde tot een lang durende discussie over de schadevergoeding die het bedrijf aan de gemeente moest betalen. Uiteindelijk komt dit bedrag voor de gemeente uit op bedrag van 106.000 euro.

Twintigduizend euro wordt gereserveerd voor de invulling van de plek waar de ruimte was gedacht. Hierover vindt overleg plaats met de omwonenden.

Westerkerk

Het resterende bedrag wordt gereserveerd voor een nieuwe maatschappelijke ruimte. De Westerkerk wordt als mogelijk locatie genoemd. Onder meer moet inloophuis De Parasol hierin een plek krijgen alsmede andere voorzieningen die voor de wijk van belang zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden