Foto: Shutterstock

Kledingbank is voorlopig gered

  Nieuwsflits

ERMELO - De kledingbank van de Stichting Welzijn Ermelo mag gehuisvest blijven in het voormalige schoolgebouw aan de Cronjestraat. Dit tot het moment dat het pand wordt gesloopt.

Wijnand Kooijmans

 De kledingbank dreigde per 1 augustus te moeten stoppen. Zoekacties van de stichting en raadslid Alex Kleijnen (Progressief Ermelo) naar vervangende ruimte boden geen oplossingen. Van de school wordt ook nog gebruik gemaakt door Vuvera. De volksuniversiteit heeft echter besloten met ingang van 1 augustus alle activiteiten te staken.

Het pand aan de Cronjestraat 46 is gebouwd in 1971 en voldoet niet meer aan de eisen van de tijd. Het pand is afgeschreven. Omdat de sloopdatum en het budget voor slopen en herinrichting niet bekend zijn, wordt, zo geeft het college van burgemeester en wethouders aan, met de verhuur aan de kledingbank vandalisme aan het leegstaande pand voorkomen en blijft het een nuttige functie vervullen. Ook wordt voorkomen dat de kledingbank, waarvan een druk gebruik wordt gemaakt, op korte termijn stopt.

Ook speelt mee dat, indien de kledingbank moet vertrekken zonder dat het pand wordt gesloopt, dit negatieve publiciteit voor de gemeente kan opleveren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden