Voorzitter Wim Peter van Panhuis op het nieuwe kunstgras van EFC'58, dat zaterdag 22 augustus geopend wordt tegen DVS'33.
Voorzitter Wim Peter van Panhuis op het nieuwe kunstgras van EFC'58, dat zaterdag 22 augustus geopend wordt tegen DVS'33. (Foto: Eigen foto)

Sportpark EFC’58 ligt er ‘spic en span’ bij

  Nieuwsflits

Donderdag wordt bij EFC’58 het nieuwe kunstgrasveld opgeleverd door TopGrass in opdracht van Interactie Ermelo. Met de nieuwe geluidsinstallatie en het verrichte onderhoudswerk in de coronaperiode ligt sportpark de Zanderij er weer ‘spic en span’ bij. “Het ziet er zo fantastisch uit dat ik er trots op ben’’, zegt voorzitter Wim-Peter van Panhuis enthousiast.

Marco Jansen

ERMELO - De gemeente is eigenaar van de velden en de kleedkamers; de kantine en de bestuurskamer zijn van EFC’58. “Het oude veld heeft er 12 jaar gelegen en er werd volop op getraind en wedstrijden gespeeld. Veld 2 was al een jaar afgekeurd door de KNVB, maar we hebben een jaar dispensatie gekregen omdat de aanbesteding al was ingezet. We zijn zeer blij met het nieuwe veld, waar we nu ook beregening op hebben. Dat maakt het veld minder warm en stroef, met als gevolg sneller spel en minder kans op blessures.”

Op het hoofdveld blijft natuurgras liggen en dat is een bewuste keus. “Echt gras heeft voorkeur bij onze spelers en de technische commissie. We hebben een prachtig hoofdveld en doordat veel tegenstanders voor kunstgras kiezen, geeft ons dat een lichte voorsprong. In 2022 wordt de Zanderij een vitaal sportpark met zwembad en sporthal, maar de komende twee jaar blijft de situatie ongewijzigd."

Onderhoud

Ook heeft de club veel onderhoud naar voren gehaald. “Er is geschilderd en de kantine en keuken zijn grondig gereinigd. Velden, verlichting; alles is nagelopen. We hebben een nieuwe geluidsinstallatie opgehangen. Ik ben trots op de mensen die dit allemaal gedaan hebben. Het is nu nog mooier dan het al was.’’

Vanaf 1 juni zijn bij EFC de trainingen voor jeugd en senioren weer begonnen. De coronacommissie hield daarbij toezicht. “Zij spraken mensen aan als ze binnen de 1,5 meter kwamen en dat is heel goed opgepakt. Wij zijn ook streng geweest toen het veld betreden nog niet mocht. We hebben sponsor Martijn Bouwman van 3B Security ingeschakeld en hij heeft vrijwillig dagelijks twee rondes gelopen om in coronatijd iedereen van de velden af te jagen. Die controle sloeg goed aan; we hoefden geen bewaking in te huren.’’

Wij-gevoel

Van Panhuis is nu twee jaar voorzitter. "Het beleid ‘Trots op EFC’ begint zijn vruchten af te werpen. De eilandjes zijn weg; EFC is nu ‘wij’. Men kan de club ook weer goed vinden. Vorig seizoen hadden we geen onder 19-team, nu zijn dat er drie. Dat is bijzonder voor een club met 550 leden. We hebben dit jaar versterkingen van buitenaf moeten halen, maar over twee jaar is er weer een nieuwe lichting eigen jeugdspelers voor het eerste elftal. Met trainer Carl Aventurin hebben we zonder dat we het wisten een echte EFC'er binnengehaald. Dat vind ik zo bijzonder voor een trainer van buitenaf. Hij is een zeer bevlogen trainer die alles weet en hoort. Vorig jaar stonden we voor het eerst sinds jaren weer op promotie. Voor de komende jaren ziet het er goed uit.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden