Voorzitter Aart Goossensen op het sportpark van DVS'33, waar gewerkt wordt aan twee nieuwe kunstgrasvelden.
Voorzitter Aart Goossensen op het sportpark van DVS'33, waar gewerkt wordt aan twee nieuwe kunstgrasvelden. (Foto: Marco Jansen)

DVS'33 na tien jaar nieuw kunstgras

  Nieuwsflits

Ermelo - Aan de Sportlaan bij DVS’33 wordt door TopGrass hard gewerkt aan de nieuwe kunstgrasvelden. Het oude veld ligt klaar om afgevoerd te worden, terwijl het nieuwe veld door een tractor wordt geëgaliseerd. Veld 1 en 6 krijgen nieuw kunstgras, in opdracht van Interactie Ermelo.

Marco Jansen

“Volgens de onderhoudsplanning worden de kunstgrasvelden van DVS’33 en EFC’58 deze weken vervangen en dan hebben ze er tien jaar in gelegen. Weliswaar een jaar later dan gepland, maar het onderhoud is nu wel twee maanden naar voren gehaald. Eind mei is het werk begonnen en 11 juli de oplevering al’’, vertelt voorzitter Aart Goossensen. Die zaterdag begint het eerste elftal weer met trainen. “In tegenstelling tot andere clubs gaan we de hele zomer door en blijft de accommodatie geopend. Normaal zijn we in juli tot half augustus 6 weken dicht. Omdat de helft van de Nederlanders dit jaar niet op vakantie gaat en thuisblijft, kunnen onze teams ’s avonds trainen. Twee ochtenden in de week is de voetbalschool: op maandag- en donderdag.”

De accommodatie is van 15 maart tot 29 april dicht geweest. Toen mocht de jeugd tot en met 18 jaar weer trainen en vanaf 11 mei ook de senioren. Per 1 juli geldt de 1,5 meter afstand buiten met sporten niet meer en mogen de ouders van jeugdleden er ook weer bij. Het betekent dat DVS zich kan richten op het nieuwe seizoen. “We verwachten deze week het competitieprogramma van de KNVB en vanaf 1 augustus beginnen de oefenwedstrijden van het eerste. Op 4 augustus spelen we thuis voor de Harry Hamstra Cup tegen Sparta Nijkerk; 29 augustus begint de KNVB beker. Ik verwacht dat medio juli bekend wordt wat de KNVB-richtlijnen zijn. Ze zijn hierover in gesprek met de overheid. Als er verruiming komt, kan onze organisatie met 15 gecertificeerde stewards dat in de hand houden.”

Meer spreiding

De preses vindt het sportpark groot genoeg om meer dan 250 toeschouwers toe te laten. “In de kantine kunnen 100 mensen op 1,5 meter en op het terras kunnen er ook 100. We mogen in de businesslounge 100 sponsoren binnenlaten. We gaan het buitenterras op de bovenverdieping meer gebruiken en ook beneden komt een terras voor de sponsoren. Komend seizoen zullen toeschouwers meer verdeeld worden over het park en het kan zijn dat ze niet via de hoofdingang, maar via Groevenbeek weer het park af gaan. De kantine heeft een aparte in- en uitgang en er komen meerdere uitgiftepunten voor consumpties, zodat mensen elkaar niet op gaan zoeken.”

Sponsors werden per mail op de hoogte gehouden en kregen onlangs vier haringen en een kruidenbitter voor een alternatieve haringparty thuis. A-selectiespelers op de loonlijst hebben collectief salaris ingeleverd. “We hebben afscheid genomen van wat grootverdieners en de selectie heeft iets meer mengeling van jeugd. We gaan meer bouwen, met resultaat, maar niet alleen met gearriveerde spelers. Daar past de nieuwe trainer Peter Wesselink ook goed bij.’’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden