Foto: Shutterstock

Wethouder met tijdelijk verlof

  Nieuwsflits

ERMELO - De gemeenteraad van Ermelo ziet in het conflict tussen wethouder Leo van der Velden en burgemeester André Baars geen reden de wethouder te verzoeken op te stappen. Wel worden zijn uitlatingen betreurt. De wethouder is tot september met verlof.

Wijnand Kooijmans

Volgens een gezamenlijke verklaring van alle partijen in de raad hebben de uitlatingen van de wethouder personen en betrokken partijen beschadigd en leidt dit af waar het in Ermelo om moet gaan: een goed en deugdelijk bestuur van de gemeente. Met name noemen is, volgens de verklaring, niemand gebaat. De wethouder heeft, zo wordt aangegeven, hiervoor inmiddels ook zijn excuus aangeboden.

De rel ontstond nadat de wethouder werd verweten zich niet te hebben gehouden aan de anderhalve meter regel in café De Molenaer. Hij werd hierna gebeld door burgemeester Baars om ‘gehoord’ te worden. Toen dit achter de rug was kwam Van der Velden, volgens eigen zeggen er achter dat de burgemeester al acht dagen eerder zijn gangen was nagegaan. Voor hem was dat reden alle fractievoorzitters te vragen onderzoek te doen naar de rol van de burgemeester in deze kwestie. Die zien daartoe geen aanleiding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden