Bomen.
Bomen. (Foto: Thinkstock)

Ermelo krijgt wildkijkscherm aan de rand van natuurgebied

  Nieuwsflits

ERMELO - Er komt een wildkijkscherm in het bosgebied Het Ruige Veld dat eigendom is van de gemeente Ermelo. De totale kosten worden geschat op rond de vijfhonderd euro. Recreatieondernemers hebben al meerdere keren aangegeven dat ze graag willen dat er een vrij toegankelijke plek komt waar hun gasten ‘wild’ kunnen zien. 

Wijnand Kooijmans

De komst van een wildobservatiepunt wordt gezien als een logische en realistische uitwerking van deze vraag en het beleid van de gemeente dat er is op gericht dit soort voorzieningen aan de rand van natuurgebieden aan te leggen. Hiermee moeten verkeersbewegingen in de kernen van natuurgebieden zo veel mogelijk worden voorkomen.

De locatie is geselecteerd op basis van de aanwezigheid van wild, de afstand tot recreatiegebieden en het feit dat op deze locatie vrij eenvoudig en daarmee goedkoop een dergelijke voorziening is te realiseren. Er kan gebruik worden gemaakt van een open plek in het bos voor de akker en in onbruik geraakt wandelpad. Hierdoor hoeft er hooguit een enkele boom te worden gekapt.

Direct achter de beoogde wildakker loopt een bospad met daarachter een dicht stuk bos dat geschikt is als rustgebied voor wild. Het wandelpad moet wel worden afgesloten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden