Woordvoerder Rein Tanis creëerde een speciale welkomsthoek voor de leerlingen van Groevenbeek.
Woordvoerder Rein Tanis creëerde een speciale welkomsthoek voor de leerlingen van Groevenbeek. (Foto: )

Eindelijk weer reuring op school

  Nieuwsflits

ERMELO - Leerlingen van het ‘voortgezet’ mogen sinds deze week ook weer fysiek onderwijs volgen. “Eindelijk weer röhring bij school,” jubelt Rein Tanis, woordvoerder namens Christelijk College Groevenbeek. Niet enkel meer slechts een ‘dooie hoop met stenen’. De wiskundedocent en tevens PR-man, is maar wát blij met de heropstart.

Arda Konings

Het moge duidelijk zijn dat het de roostermakers de nodige hoofdbrekens gekost heeft om de ruim 3000 leerlingen (hoofdlocatie Ermelo en locatie Putten) in het nieuwe systeem in goede banen te leiden, middels de benodigde aanpassingen en protocollen. Met als binnenkomer bij de hoofdingang een ludiek welkom middels een ‘smile’ maar ook een noodzakelijke verwijzing naar de anderhalve meter afstand-hantering. “Hoe die zal worden gehandhaafd, dat is nog een dingetje”, oppert Rein. Aan de belijningen via eenrichtingsverkeer op de vloeren en overige waarschuwingen her en der, zal het niet liggen. “Ook de opstelling in de lokalen is aangepast op de anderhalve-meter-regel. Natuurlijk zijn we benieuwd hoe het zal gaan. Alle openbare ruimtes in de school blijven gesloten, zoals aula’s en de kantine’s.”

Leerlingen gaan bij binnenkomst direct door naar hun eigen lokaal. Kluisjes worden voorlopig niet gebruikt. Jassen en tassen gaan mee het lokaal in en de docenten wisselen juist van plek. “Het aantal leerlingen per klas is gehalveerd. Groep A komt op maandag, woensdag en vrijdag. Groep B op dinsdag en donderdag. Afwisselend om en om, per week. Fysiek- en livestreamonderwijs (blijft gehandhaafd) worden dus gecombineerd. Voor de docenten is dat een soort tafeltennis en squashen tegelijk. Twee takken van sport tegelijk,” vult Tanis verder aan. “De lesuren duren dan ook geen 50 maar 40 minuten. Met een max van zes lesuren achter elkaar, tot 12.50 uur. Na elke lesdag, worden alle gebruikte lokalen weer grondig gereinigd.”

Dit schooljaar vond er dus geen landelijk centraal examen plaats. Geen gezellig dagje uit met elkaar en geen gala. “Het is uiteraard sneu voor de klassen, waar het examenjaar als een kaarsje is uitgegaan. In het voorexamenjaar en het schoolexamen zijn resultaten nu bepaald en afgesloten. Herkansen kon ook via verbeteringstoetsen. De overgangen van de andere leerjaren zijn in deze coronatijd ook aangepast. Er worden geen cijfers meer gegeven tot de zomervakantie. We constateerden bij het thuisonderwijs best veel onderlinge verschillen bij de leerlingen. Sommigen brachten het er heel goed van af met hulp van hun ouders, maar er waren voor andere kinderen weer minder goede omstandigheden. Via adviesgesprekken met leerlingen en ouders, wordt dan bepaald of een leerling overgaat ja of nee,” informeert Tanis verder aan. Hoe het straks verder zal gaan na de zomervakantie, zien we dan wel weer. “Mocht er een nieuwe opleving komen van het virus, zijn we op alles voorbereid. Fulltime, halve klassen, livestreaming. Alle protocollen en aanpassingen worden zo weer in werking gezet!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden