Foto: Pixabay

Hondenbelasting wordt afgeschaft

  Nieuwsflits

ERMELO - CDA en ChristenUnie zijn tegen het afschaffen van de hondenbelasting. Maar vinden daarvoor geen meerderheid binnen de raad. Van alle voorgestelde maatregelen wordt alleen de plaatsing van tien afvalbakken uitgevoerd, een eenmalige investering van vierduizend euro. De jaarlijkse lasten worden tweeduizend euro hoger.

Wijnand Kooijmans

In de raadsvergadering waarin een definitief besluit moet worden genomen dient de SGP een amendement in. Doel is te bereiken dat de kosten voor het plaatsen van de afvalbakken niet worden betaald uit een verhoging van de onroerendzaakbelasting. Bert van der Garde (SGP) wil dat het college naar een andere dekking zoekt, bijvoorbeeld door het geld uit de lopende begroting te halen.

Gezien de economische situatie van de gemeente wordt het vergroten van de uitlaatplekken, het aanleggen van een losloopren voor honden en een onderzoek naar zwemgelegenheid voor honden als een te grote luxe gezien.

Wethouder Leo van der Velden vindt het vreemd dat twee partijen de hondenbelasting in stand willen houden. Zeker omdat het de enige belasting is die expliciet aan een groep wordt toegerekend. Afvalbakken komen ook niet hondenbezitters ten goede.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden