Echt rouwig zijn ze er niet om; de Boekverkooperszussen Elise & Marieke (foto: Sara Bosch – Sara’s Lab)
Echt rouwig zijn ze er niet om; de Boekverkooperszussen Elise & Marieke (foto: Sara Bosch – Sara’s Lab) (Foto: )

Dan maar een 76-jarig jubileumfeest voor Riemer & Walinga de Boekverkoopers

  Nieuwsflits

ERMELO - Echt rouwig zijn ze er niet om; de Boekverkooperszussen Elise & Marieke, die de plannen voor het 75-jarig jubileumfeest van hun boekhandel vanwege corona ineens moesten omgooien. Grijnzend: “We hebben er nogal een handje van om de dingen altijd nét even anders dan anders te doen, dus een 76-jarig jubileumfeest in 2021 leek ons al snel een goed idee.”

 “Het plan was om ons jubileum te starten met een knaller van een openingsfeest op 1 mei en dan een jaar lang feest te vieren. Die plannen hebben we nu maar in de ijskast gezet. Maar… helemáál voorbij gaan aan het bijzondere feit dat onze grootvader 75 jaar geleden voor het eerst de deur van de boekhandel opende, doen we natuurlijk niet. De boekhandel organiseert een verjaardagskaarten-actie waarbij ze 75 Riemer & Walinga Cadeaukaarten weggeven!”

Iedereen die vóór 15 juni een verjaardagskaart naar de boekhandel stuurt waarop hij/zij iemand anders nomineert voor het winnen van een Riemer & Walinga Cadeaukaart van 75 euro maakt zelf kans op één van 75 R&W Cadeaukaarten van 7,50 euro. “Aan het eind van de maand trekken we eerst de 75 gelukkige afzenders en daarna nog één winnende kaart, die ontvangt ook een bon van 75 euro.'' De actie sluit aan bij het motto dat al sinds 1945 bij de winkel hoort: Eerst komt het dienen. Dan volgt het verdienen vanzelf.

Projecten

De zussen hebben een enorme lijst met projecten die ze nog willen opzetten en zijn op dit moment onder andere bezig met een plan om de scholen te ondersteunen bij leesplezierbevordering, het opstarten van een R&W Boekclub én een ‘Koop lokaal-eindejaarsgeschenkenplan’ van en voor alle Ermelose ondernemers (én inwoners). “We zien in deze tijd dat steeds meer mensen doorhebben hoe belangrijk het is om elkaar lokaal te ondersteunen.''

Ontdekking

Bij de voorbereidingen voor het jubileum zijn Heerco & Tine Walinga,de ouders van Elise & Marieke én de vorige eigenaren van de winkel - na jaren de enorme archiefkast ingedoken. Daar ontdekten ze, naast oude brieven uit de oorlog en krantenberichten over verdwenen geitjes, ook een aantal aanwijzingen die erop duiden dat het misschien niet – zoals altijd gedacht - 1 mei was waarop de deuren van de winkel voor het eerst open gingen, maar dat dit wellicht al op 22 april is geweest. Slechts 4 dagen na de bevrijding van Ermelo. Het is één van de vele kleine ontdekkingen die Heerco & Tine deden én in kaart brachten voor klanten om te bekijken. Of de onthulling van deze geschiedenis ook moet wachten tot volgend jaar is nog even de vraag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden