Foto: Pixabay

VVD wil meer duidelijkheid voor horeca-ondernemers

  Nieuwsflits

ERMELO - De VVD in Ermelo wil meer duidelijkheid over de regels die gaan gelden voor de horeca indien bedrijven 1 juni weer open mogen. Uit vragen van Herma van der Weide aan het college van burgemeester en wethouders blijkt dat ze vindt dat te strak wordt vastgehouden aan landelijke regels.Ze verwijst naar uitspraken van voorzitter Ton Heerts van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland waarin die aangeeft dat de ene burgemeester de andere niet is en de ene boa de andere niet.

Wijnand Kooijmans

 Zijn boodschap is dat lokaal maatwerk moet worden geboden.Van der Weide vindt deze uitspraak fijn om te horen, naar de burger toe prachtig en het geeft, volgens haar, ruimte en verantwoordelijkheid. Om vervolgens te constateren dat dit in Ermelo niet werkt omdat hier landelijke regels de maat zijn. En dat geeft, zo vindt ze, veel onduidelijkheid. 

Er is een horecaondernemer die op een advertentie op de website aangeeft dat er gereserveerd kan worden voor een tafel met vier personen. Terwijl er een brief ligt bij de horecaondernemers dat de gemeente Ermelo afwijkt en maar twee personen aan tafel toelaat. Alleen in een gezins situatie mogen kinderen tot twaalf jaar aanschuiven. Dit leidt, zo geeft Van der Weide aan, tot onrust onder de ondernemers in een toch al moeilijke tijd. Ze vindt het tevens onverantwoord beleid. Ondernemers zijn bang aan het woorden met wat nu wel en niet mag en dat kan, zo meent ze, nooit de bedoeling zijn. Haar verzoek is ondernemers mee te laten denken in de mogelijkheden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden