De woning aan de Zwaluwstraat is gesloten voor de duur van zes maanden.
De woning aan de Zwaluwstraat is gesloten voor de duur van zes maanden. (Foto: )

Weer hennepkwekerij in Zwaluwstraat: woning gesloten

  Nieuwsflits

ERMELO - Burgemeester Baars heeft aan de Zwaluwstraat een woning gesloten voor de duur van zes maanden. Aanleiding hiervoor is dat in april door de politie een hennepkwekerij ontdekt is. Op basis van het Damocles-beleid kan de burgemeester hierna overgaan tot sluiting van een pand. Omdat het de tweede keer is (in 2015 was de eerste maal, er werden toen kweekgoederen en restanten van een eerdere oogst aangetroffen) dat in de woning dezelfde overtreding is geconstateerd, is de duur van de sluiting geen 3 maar 6 maanden.

Sluiting

Er zijn verschillende redenen waarom de burgemeester tot sluiting overgaat. Bij een hennepkwekerij is er eigenlijk altijd sprake van direct gevaar voor omwonenden en de omgeving. Er was sprake van stankoverlast en op basis van de hoeveelheid hennep kon worden aangenomen dat dit bestemd was voor de handel. Daarnaast is er, zoals vermeld, sprake van recidive. De politie heeft één verdachte aangehouden, dit was niet de eigenaar van de woning.

Inwoners van Ermelo kunnen een hennepkwekerij onder andere herkennen door hennepgeur, geluidsoverlast van installaties of ventilatoren, condensvorming op de ramen, afgeplakte ramen en opvallend veel afvoer van vuilniszakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden