Foto: Pixabay

Gemeente Ermelo stemt plannen horeca op elkaar af

  Nieuwsflits

ERMELO - Café’s en terrassen mogen maandag 1 juni om exact 12.00 uur onder voorwaarden weer opengesteld worden. Hierbij geldt de voorwaarde, dat dit verantwoord gebeurt binnen de 1,5 meter norm. Met inachtneming daarvan zijn per horecabedrijf voorlopig maximaal 30 bezoekers binnen toegestaan. Op de terrassen is geen maximum vastgesteld.

Voor de Ermelose horeca is het belangrijk dat zij hun bedrijfsactiviteiten zo snel mogelijk weer kunnen oppakken, maar ook de gemeente Ermelo heeft als toeristengemeente belang bij een goed florerende horeca.
Om tijdig op de komende verruiming te anticiperen heeft burgemeester Baars de diverse horecaondernemers daarom enkele weken geleden al uitgenodigd om plannen in te dienen over situering en de inrichting van de verschillende terrassen.

Uiteenlopende plannen

De burgemeester heeft dit gedaan om te voorkomen dat er allerlei uiteenlopende plannen worden ingediend die onderling gaan concurreren. Door een appél te doen op samenwerking met buren hoopt de burgemeester dat de ondernemers de handen ineen slaan en met realistische voorstellen komen, die rekening houden met het belang van de horeca, met het belang van de winkeliers en uiteraard met het belang van de volksgezondheid.
Na ontvangst van de voorstellen zullen deze worden beoordeeld op haalbaarheid en zal zo nodig met de horeca nader overleg worden gevoerd.

De gemeente verwacht, dat de Ermelo’s horecaondernemers erin zullen slagen om in overleg met hun buren voorstellen te doen die recht doen aan het nieuwe normaal van de 1,5 meter-samenleving.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden