Foto: Shutterstock

Illegale aanleg wordt rechtgezet

  Nieuwsflits

ERMELO - Lisuda Vastgoed moet alsnog een vergunning aanvragen voor twee uitwegen op de Eendenparkweg. Het college van burgemeester en wethouders heeft ontdekt dat voor de aanleg geen vergunning is aangevraagd. Met het alsnog aanvragen van een vergunning kan handhavend optreden van de gemeente worden voorkomen.

Wijnand Kooijmans

Het gaat om de toegang naar twee opslagloodsen aan de Eendenparkweg waaraan de gemeente in oktober vorig jaar de huisnummers 32 en 34 heeft toegekend. Tegen deze toekenning is bezwaar gemaakt door de Stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselseveld.

Argument is dat het toekennen van de huisnummers nooit is gepubliceerd waardoor geen bezwaar kon worden ingediend. Zij vinden dat het toekennen van een huisnummer aan de Harderwijkerweg meer voor de hand had gelegen gezien de ligging van de loodsen. Volgens bezwaarden leidt het toekennen van de huisnummers tot meer vrachtverkeer op de Eendenparkweg hetgeen niet wenselijk is voor de verkeersveiligheid.

Het bezwaar van de stichting wordt afgewezen omdat de indieners van het bezwaarschrift geen eigenaar zijn van de panden waarop het besluit betrekking heeft.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden