Foto: Pixabay

Bouwbedrijf Hegeman moet dokken: 131.000 euro

  Nieuwsflits

ERMELO – Hegeman Bouwontwikkeling betaalt de gemeente Ermelo 131.000 euro voor het niet realiseren van een maatschappelijke ruimte op het terrein van voormalig wijkcentrum De Leemkuul. De gemeenteraad wordt voorgesteld van dit bedrag 20.000 euro te besteden aan het definitief inrichten van de ruimte. Het resterende bedrag wil het college reserveren voor het invullen van een gemeenschappelijke voorziening.

Wijnand Kooijmans

De herontwikkeling van het oude wijkcentrum De Leemkuul is in 2016 van start gegaan. Op deze plek kreeg Hegeman de vergunning voor de bouw van woningen en een maatschappelijke ruimte van honderd vierkante meter, een zogenoemde Ruimte voor Ontmoeting.

Hegeman is de verplichting voor de bouw van de maatschappelijke ruimte niet nagekomen omdat hiervoor geen exploitant kon worden gevonden. Dat leidde tot de eis van de gemeente Ermelo voor een financiële compensatie. Ook al omdat anders sprake zou zijn van een oneerlijke marktwerking omdat een andere inschrijver is afgehaakt gezien de eis van de bouw van de maatschappelijke ruimte.

Lange tijd wisten de gemeente en Hegeman niet tot een akkoord te komen. Een externe partij heeft vervolgens het voordeel berekend dat Hegeman heeft behaald. Dat leidde tot de schikking van ruim 131.000 euro. Hierin zitten ook de kosten die waren gemoeid met het bepalen van het bedrag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden