Foto: Pixabay

Pleidooi voor grotere terrassen

  Nieuwsflits

ERMELO - De fractie van BurgerBelangen Ermelo wil dat de gemeente in overleg gaat met de horeca met als doel per 1 juni grotere terrassen te openen.

Wijnand Kooijmans

Fractievoorzitter Bart van der Knaap geeft aan dat zijn partij zich er van bewust is dat een tweede golf van het coronavirus ongewenst is. Dat is de reden dat het college wordt gevraagd de horeca ondernemers meer ruimte te bieden voor terrassen in de openbare ruimte. De terrassen kunnen dan ruimer worden ingedeeld, zodat kan worden voldaan aan de anderhalve meter afstand.

In samenspraak met de ondernemers kunnen locaties worden aangewezen waar gezamenlijke terrassen komen. Deze bevinden zich nu al in de openbare ruimten. Van der Knaap denkt onder meer de pleinen in het centrum en Stationsstraat. Hij heeft zich nog niet gebogen over locaties buiten het centrum.

Door minister-president Rutte is gezegd dat wat hem betreft grotere terrassen geen probleem zijn. Hij legt de verantwoordelijkheid bij de gemeenten. Die moeten dat afwegen tegen alle andere maatregelen. Van der Knaap denkt dat grotere terrassen het centrum van Ermelo aantrekkelijker maakt en de drukte ook meer controleerbaar wordt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden