Foto: Pixabay

Slechte staat rioolputten

  Nieuwsflits

ERMELO - Zes rioolputten in de gemeente Ermelo moeten dringend worden gerenoveerd. Dat is nodig om het totale rioleringssysteem in de toekomst functioneel, veilig en toekomstbestendig te houden.

Wijnand Kooijmans

Tijdens de werkzaamheden kunnen wegen minder goed of niet bereikbaar zijn. Zo nodig worden omleidingsroutes ingesteld. Omwonenden die met de werkzaamheden te maken krijgen worden hierover tijdig geïnformeerd door de gemeente.

Al drie jaar geleden werd vastgesteld dat een aantal rioolputten ter plaatse van de Prins Hendriklaan en de Julianalaan ernstig waren aangetast. Het herstel kon toen niet worden uitgevoerd. Aanvullend onderzoek heeft uitgewezen dat er binnen de gemeente in totaal zes putten moeten worden gerenoveerd.

Door de renovatie wordt voorkomen dat de putten instorten. Dat laatste zou grote risico’s met zich meebrengen voor de verkeersveiligheid. Bij het instorten is tevens de waterafvoer niet meer geborgd in een deel van het hoofdtransportriool en leidt tot veel wateroverlast.

Wateroverlast

Overigens bestaat tijdens de werkzaamheden de kans op wateroverlast. Volgens het college van burgemeester en wethouders staat deze overlast echter niet in verhouding tot de overlast die in de toekomst kan ontstaan wanneer nu niets wordt gedaan. Bij de aanbesteding wordt de kennis en ervaring van de inschrijvers gebruikt om de risico’s op wateroverlast te minimaliseren.

Kwart miljoen euro

De totale kosten van de renovatie van de zes rioolputten worden geraamd op een kwart miljoen euro.

De definitieve gunning van de werkzaamheden staat gepland voor eind mei, begin juni van dit jaar. Uiterlijk eind dit jaar moet de klus zijn geklaard.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden