Foto: Hans van Oosterhoudt

Bouwwerk van Lazy Tiger moet weg

  Nieuwsflits

Ermelo - Restaurant Lazy Tiger moet een illegaal bouwwerk aan de Julianalaan binnen zes weken afbreken. Voldoet het daaraan niet dan verspeelt het restaurant een opgelegde dwangsom van de gemeente Ermelo.

Door Wijnand Kooijmans

De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft dit bepaald naar aanleiding van een beroepszaak welke was aangespannen door de eigenares van het restaurant.

Het gaat om een bijgebouw van vijf meter hoog en een oppervlakte van 81 vierkante meter. Het bouwwerk staat op een meter van de perceelsgrens. Het hoogste Nederlandse rechtscollege stelt dat het onomstreden is dat de gemeente de bevoegdheid heeft op te treden tegen het zonder vergunning gerealiseerde bouwwerk.

De eigenares voerde bij de Raad van State aan dat er zicht bestaat op legalisatie van de schuur omdat de door haar aangevraagde vergunning in haar ogen ten onrechte is geweigerd door de gemeente. Ook vindt ze dat het handhavend optreden te zwaar is.

De Raad van State is echter van mening dat er geen zicht op legalisatie bestaat en deelt daarmee de eerdere uitspraak van de rechtbank. Ook is de situatie daarna niet gewijzigd voor de eigenares. Wel krijgt ze zes weken de tijd alsnog aan de eis van de gemeente te voldoen dat de schuur moet worden afgebroken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden