Foto: Grietje-Akke de Haas

Wethouder Vogelsang zegt politiek vaarwel

  Nieuwsflits

Ermelo - Wethouder Wouter Vogelsang keert na de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022 niet terug in de politiek. Dat maakte hij bekend tijden de behandeling van de kadernota. 

Wijnand Kooijmans

Vogelsang gaf aan dat het zijn zevenentwintigste kadernota isdie hij behandeld. De meeste keren als raadslid maar nu al wethouder in een financieel moeilijke tijd. Hij zegt als raadslid in het verleden besluiten te hebben genomen waarvan hij zich afvraagt of achteraf deze wel de juiste zijn geweest.

Hij vindt dat het na deze periode mooi is geweest en het tijd wordt om te stoppen met werken. “Ik heb de gemeente Ermelo dan 28 jaar gediend.” Gezondheid speelt bij zijn besluit geen rol. “Ik blijft tot er een nieuw college is.” In deze zittingsperiode van de raad is Vogelsang door zijn partij BurgerBelangen Ermelo voorgedragen als wethouder. Zijn belangrijkste portefeuille is financiën maar ook verkeer en vervoer. In zijn periode als wethouder heeft hij zich sterk gekeerd tegen het beleid van het Rijk. Hij vindt dat taken door de regering over de schutting zijn gegooid zonder daarvoor de benodigde financiële middelen beschikbaar stellen. Hij sloot zich dan ook aan de groep wethouders die in Den Haag protesteerden tegen het beleid.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden