<p>Er is weer perspectief voor de Kledingbank dankzij een aantal betrokken partijen.&nbsp;</p>

Er is weer perspectief voor de Kledingbank dankzij een aantal betrokken partijen. 

Weer perspectief voor Kledingbank in Ermelo

  Nieuwsflits

ERMELO - Er is weer perspectief voor de Kledingbank dankzij een aantal betrokken partijen. De Kledingbank moest uit de school aan de Cronjéstraat in verband met sloop. Dit pand werd de afgelopen jaren door de gemeente ter beschikking gesteld. Vanuit de wens om de Kledingbank een structurele plek te geven in het Ermelose is er de afgelopen maanden hard gewerkt om dit te bereiken.

 Met een aantal zeer betrokken partners is dit gelukt en kan de Kledingbank op korte termijn weer open. De nieuwe locatie wordt het voormalige ING gebouw aan de Stationsstraat 88.
Dankzij een aanzienlijke financiële bijdrage van de Vanneau Foundation kan het gebouw voor tenminste een jaar worden gehuurd. De Vanneau Foundation richt zich op het behoud van erfgoed met historische waarde en draagt, vanuit maatschappelijke betrokkenheid, belangeloos bij.
Zo ook ING pandeigenaar Kroon van Kroon Nijkerk Vastgoed BV en Bennedal Vastgoed BV, die het pand ter beschikking stelt en er is medewerking van Doorn Jacobs Notarissen.

De overige kosten zullen door de gezamenlijke kerken, vanuit het Diaconaal Platform Ermelo, worden gedragen.
Daarnaast werken Welzijn Ermelo en het Diaconaal Platform Ermelo samen aan het ontwikkelen van een geheel nieuw sociaal concept, waarin de Kledingbank een vaste plek krijgt. De bedoeling is om dit het komende jaar verder vorm te geven.

De winkel wordt de komende weken weer opgebouwd en gaat per 1 juli weer open.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden