<p>Greet was met name het gezicht van de horeca van de Hema, want Greet en horeca, die horen bij elkaar.&nbsp;</p>

Greet was met name het gezicht van de horeca van de Hema, want Greet en horeca, die horen bij elkaar. 

‘Moeder’ van Hema-filiaal vertrekt

  Nieuwsflits

Harderwijk -  Van 1 januari 2001 tot en met 28 mei 2021 werkte Greet Looman-de Boer bij de Hema in Ermelo. Zij was wel een heel vertrouwd gezicht in dit Hema-filiaal.

Francisca Meijsser

Binnenkort bestaat de Hema-Ermelo 40 jaar, meer dan de helft van de tijd heeft Greet hier dus haar bijdrage geleverd. Vrijdag 28 mei bood men haar een verrassings-afscheidsborrel aan. De collega’s zien haar node gaan. “Zij was de moeder van het filiaal, betrokken bij en met een warm hart voor iedereen”, aldus Willemien van Bennekom, de personeelsmanager. “Voor zowel collega’s als klanten had Greet altijd een vriendelijk woord.” Die betrokkenheid bleek ook uit haar verzameldrift van krantenknipsels: zo gauw er iets over de Hema in de krant stond, had Greet het al uitgeknipt en meegenomen naar haar werk. Zo bracht zij de anderen op de hoogte van het reilen en zeilen van het bedrijf.

Greet was met name het gezicht van de horeca van de Hema, want Greet en horeca, die horen bij elkaar. “Al als 14-jarige ben ik in de horeca begonnen”, zo vertelt Greet, “en het is nog steeds mijn lust en mijn leven. Ik begon bij Terra-nova, nu heet dat Burger en more, in Putten, want daar kom ik oorspronkelijk ook vandaan.” Haar zoon is nu de eigenaar van dit familierestaurant. “Ook werkte ik bij Het Postiljon Motel Nulde, onder meer op de cruiseboot die daarvandaan tochtjes maakte over de Randmeren. Wel steeds in de bediening, hoor”, zo voegt zij toe, “want dat is echt mijn ding. Lekker lopen en veel contact met de gasten, daar houd ik van. Greet is ook heel blij dat de sportscholen weer open gaan, want haar sport is power-walking, hoe kan het ook anders, zou je bijna zeggen.

Dat Greet nu gaat werken in de bediening bij Het Oude Postkantoor, het voormalige Wapen van Ermelo, zal ook niemand verbazen. “Het is tegenover de Hema, dus lekker dichtbij, en in de bediening”, zo vertelt zij enthousiast. “Ook is er een groot terras en het bedrijf is nog niet zo lang geleden overgenomen, dus ik kan als het ware meedoen met een nieuwe start”, zegt zij glunderend. De coronabeperkingen waren voor Greet best een zware dobber, want de horeca moest dicht. Er kon alleen nog worden afgehaald. “Gelukkig hadden ze me een plaatsje bij de voedselafdeling van de Hema gegeven, dat hoort er dan nog het meeste bij. Maar ik miste de horeca wel erg”, zo voegt zij eraan toe.

Aan het einde van haar laatste werkdag werd Greet letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Het was de eerste zonnige dag sinds lange tijd en dat was dus al een feestje. Op het terras op de Enk nam zij stralend heel veel bloemetjes en prachtige cadeaus in ontvangst. Ook de vele lovende woorden die haar toegesproken werden gaven wel aan dat hier iemand vertrok die wel heel erg gewaardeerd werd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden