Foto: Pixabay

Verzoek afgewezen

  Nieuwsflits

Ermelo - Het verzoek om langer te mogen blijven wonen in een woning aan de Horster Zoomweg wordt afgewezen door het Ermelose college van burgemeester en wethouders. Te prematuur, zo wordt geoordeeld.

Wijnand Kooijmans

In december 2020 is een dwangsom opgelegd om een eind te maken aan de bewoning. Met de eis dat de woning binnen acht maanden moet zijn verlaten. Dat nu al een verzoek is ingekomen deze termijn te verlengen vindt het college te prematuur. Ook al omdat niet is gebleken of en welke pogingen zijn gedaan om alternatieve huisvesting te vinden.

Ook staat, zo geeft het college aan, niet vast waarom de pogingen om een alternatieve huisvesting te vinden in alle redelijkheid niet zijn geslaagd. Daarnaast blijkt, naar de mening van het college, nergens uit dat het de komende vier maanden ook niet gaat lukken om een andere huisvesting te vinden.

Het staat de verzoeker wel vrij in een later stadium alsnog een nieuw verzoek in te dienen tot verlenging van de termijn. Dan kan worden beoordeeld of het verzoek wel kan worden ingewilligd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden