Haardvuur
Haardvuur (Foto: Pixabay.com)

Geen verbod op stoken van hout

  Nieuwsflits

Ermelo - Een verbod op houtstoken is op dit moment nog niet mogelijk. Maar de gemeente Ermelo wil de inwoners wel actief gaan voorlichten over de nadelen hiervan. Doel is hiermee de bewustwording van mensen te vergroten.

Wijnand Kooijmans

Over het stoken met hout waren vragen gesteld door de fractie van Progressief Ermelo. Door het college van burgemeester en wethouders wordt aangegeven dat er diverse klachten over houtstoken binnen komen bij de gemeente. Er is echter maar sprake van enkele officiële klachten. De overlast heeft betrekking op zowel de gezondheid als de luchtkwaliteit. Op het terrein van gezondheid zijn het vooral mensen met ademhalingsproblemen die veel last ondervinden van houtstoken. Bij de luchtkwaliteit is de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt relatief groot.

Op dit moment zijn er echter voor de gemeente geen mogelijkheden te handhaven op houtstoken. Hier zijn nog geen helderde duidelijke kaders voor. Het college wil nu het bewust stoken stimuleren door een bewustwordingscampagne. Ook wil men een link opnemen die verwijst naar de GGD Noord- en Oost Gelderland. Op de website van deze organisatie staat de nodige informatie over het stoken met hout.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden