<p pstyle="Fotobijschrift">Vijf inwoners van Ermelo zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (foto: Hans Krudde)</p>

Vijf inwoners van Ermelo zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. (foto: Hans Krudde)

Vijf vrijwilligers geëerd

  Nieuwsflits

Ermelo - Vijf inwoners van Ermelo zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De bijbehorende versierselen zijn hen opgespeld door burgemeester Dorine Burmanje.

Kerkelijk werk

P. de Ridder (78) was onder meer jarenlang ouderling bij de Gereformeerde kerk in Ermelo, vrijwilliger bij de interkerkelijke stichting recreatie gehandicapten Noordwest Veluwe, vrijwilliger en hulpkoster bij de Open Kerk van de Immanuelkerk, ontwerper en vervaardiger van de liturgische kleden voor de Gereformeerde kerk Ermelo en vrijwilliger bij het Willem Holtrop hospice.

J. de Ridder-Groothuis, was onder meer bestuurslid van het provinciaal bestuur van de Gereformeerde Vrouwenbond in Gelderland, diaken en ouderling bij de gereformeerde kerk, medeoprichter en voorzitter van de werkgroep Open Kerk van de Immanuelkerk, voorzitter van de Passage West en zorgverlener bij het hospice.

Wandelbond en DVS

D. C. C. Andrea (78), voormalig eigenaar van de snackbar Onder Linde, was onder meer vrijwilliger bij het Nederlandse Christelijke Wandelbond, medeoprichter en penningmeester van Vol Gas, vrijwilliger bij de voetbalvereniging DVS’33, vrijwilliger bij het Centrum Management, vrijwilliger bij de VVV en vrijwilliger bij de ijsclub De Kanovijver.

SEK en burendag

R. A. J. Bakker-Zomer (65) werkt als onderwijs assistent en stage-coördinator bij het christelijk college Groevenbeek. Verder onder meer vrijwilliger bij de Gereformeerde kerk in Ermelo, bestuurslid van de Stichting Ermelo’s Kunstcollectief, lid van het comité jaarlijkse burendag in Ermelo en initiator en lid van het organisatiecomité De Kwist in Ermelo.

Journalist

N. Overkamp (53) is journalist. Zij is onder meer medeauteur van een tiental boeken over veelal de geschiedenis van Ermelo, medeoprichter van het ringsteken in Elspeet, vrijwilliger bij het comité Open Monumentendag in Ermelo, medeoprichter en secretaris van de Stichting Begraafplaatsen Ermelo-Veldwijk, voorzitter van de Stichting De Ultieme Uitdaging, medeoprichter en vrijwilliger bij het evenement Ermelo Draait door en vrijwilliger bij de actie Serious Request Ermelo. Ook was zij vrijwilliger bij molen De Koe en legde de sloop en herbouw van deze molen vast.

Wijnand Kooijmans

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden