<p>&ldquo;De huidige situatie op de IC begint op de situatie van het voorjaar van 2020 te lijken&rdquo;, aldus IC-verpleegkundige Leonie.&nbsp;</p>

“De huidige situatie op de IC begint op de situatie van het voorjaar van 2020 te lijken”, aldus IC-verpleegkundige Leonie. 

(Foto: )

St Jansdal mindert operatiecapaciteit

  Nieuwsflits

Harderwijk - Landelijk stijgt nog steeds het aantal coronagerelateerde IC-opnames. Ook op de intensive care van ziekenhuis St Jansdal neemt de druk toe. 

“De huidige situatie begint op de situatie van het voorjaar van 2020 te lijken”, vertelt IC-verpleegkundige Leonie. Om de COVID-zorg en de acute zorg te kunnen blijven leveren, is het noodzakelijk om planbare operaties voor de komende twee weken af te zeggen. Door het afschalen van de operatiecapaciteit komen handen vrij die heel hard nodig zijn voor de IC-zorg.

In Harderwijk wordt het aantal operatiekamers teruggebracht naar drie. Operaties die wel doorgaan zijn spoedoperaties, oncologische operaties en de operaties van kinderen. De zorg op de poliklinieken gaat gewoon door.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden