Foto: Hans van Oosterhoudt

Kinderen gezin Ruinerwold opgevangen in Ermelo

  Nieuwsflits

ERMELO - De gemeente Ermelo biedt onderdak aan de kinderen uit het gezin uit Ruinerwold die jarenlang door de vader zijn gegijzeld.

Door Wijnand Kooijmans

Doel is de kinderen de gewenste rust en veiligheid te bieden. Dat is het belangrijkste uitgangspunt waarbij ook de privacy van de kinderen wordt gewaarborgd. De gemeente neemt de huur van het huis voor rekening. 

Over het bieden van een goede leefomgeving aan de kinderen wordt ook nog overleg gevoerd met de omwonenden van de betreffende woning. Politie en zorginstellingen zijn bij het geheel betrokken. 

Vier van de vijf jongste kinderen hebben aangegeven bij de vader te willen blijven. De gijzeling kwam aan het licht tot één van de oudere kinderen hierover zijn zegje deed in een café in Ruinerwold. 

Recent is een inzamelingsactie gestart voor de kinderen. Het doel van 30.000 euro per kind is inmiddels al gehaald. De vader krijgt 97.000 euro terug van het Openbaar Ministerie. 

De kinderen die in Ermelo verblijven hebben aangegeven niet met de pers te willen spreken. Het moet voor hen een veilige plek zijn, zo geeft de woordvoerder van de gemeente Ermelo aan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden