Foto: Pixabay

Slokker woningen: in de tussentijd lagere huur

  Nieuwsflits

De veertien Slokker woningen in Ermelo die ernstige gebreken vertonen kunnen wettelijk niet onbewoonbaar worden verklaard. Dat stelt het college op vragen van de ChristenUnie en BurgerBelangen Ermelo.

Wijnand Kooijmans

De gemeente kan wel handhavend optreden indien de kwaliteit van de woningen niet voldoet aan de eisen van het bouwbesluit. Het kan dan gaan om, in dit geval, de verhuurder te dwingen de huur te beëindigen of de verhuurder aanschrijven de benodigde verbeteringen aan te brengen.

In dit geval wordt van deze mogelijkheden geen gebruik gemaakt door de gemeente. Uwoon heeft al maatregelen getroffen om de benodigde verbeteringen aan de woning aan te brengen. In de tussentijd krijgen de bewoners een lagere huur aangeboden. Daarnaast komt er een onafhankelijk onderzoek naar hoe het zo fout heeft kunnen gaan in de praktijk.

De gemeente Ermelo laat door buurgemeente Harderwijk onderzoeken of op gemeentelijk niveau fouten zijn gemaakt bij het verlenen van de benodigde vergunningen. Aangegeven wordt dat ambtenaren die bij de vergunningverlener waren betrokken niet de controle op de naleving van de vergunning hebben uitgevoerd maar dat is gedaan door andere ambtenaren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden