Foto: Wijnand Kooijmans

‘t Weitje straks geschikt voor grote evenementen

  Nieuwsflits

Ermelo - ’t Weitje in Ermelo wordt geschikt gemaakt voor het houden van middelgrote en grote evenementen. Daaronder wordt ook het gebruik voor een tijdelijke ijsbaan verstaan. De kosten bedragen 25.000 euro.

Wijnand Kooijmans

Wethouder Leo van der Velden gaat bovendien in overleg met de teammanager Wijkservice om op korte termijn enkele voorzieningen te treffen die de entree van Ermelo als gastvrije toeristenplaats ten goede komen.

Met het geschikt maken van ’t Weitje voor evenementen neemt de werkdruk op dit onderdeel af binnen het team Wijkservice. Ook wordt hiermee voorkomen dat schade bij organisatoren van evenementen moet worden verhaald en daarmee een onnodige administratieve druk op het ambtelijk apparaat van de gemeente en het samenwerkingsverband Meerinzicht komt te staan.

Het besluit draagt er tevens toe bij dat de doelstelling wordt gehaald dat Ermelo zich wil ontwikkelen als evenementendorp voor culturele- en sportevenementen. Wel wordt aandacht gevraagd voor mogelijk hierdoor ontstane extra geluidsoverlast voor omwonenden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden