<p>Toilet.</p>

Toilet.

(Foto: Pixabay)

Meer aandacht voor hoge nood

  Nieuwsflits

Ermelo - Er moet worden gekeken of er naast het enige openbare toilet in Ermelo op het NS-station er nog een extra openbaar toilet kan komen, meer centraal gelegen in het centrum.

Wijnand Kooijmans

Dat is de intentie van een motie die door de gemeenteraad van Ermelo met alleen de stem van de VVD tegen werd aangenomen. Deze partij vindt de motie overbodig.

De motie werd ingediend door Alex Kleijnen (Progressief Ermelo), mede namens het CDA, de ChristenUnie en de SGP en kreeg later de steun van BurgerBelangen Ermelo. Het college van burgemeester en wethouders wordt opgeroepen te komen tot een fysieke bewegwijzering richting de toiletvoorziening in het gemeentehuis en De Dialoog.

Als nadeel wordt gezien dat deze toiletten beperkt open zijn, vandaar het pleidooi voor een extra openbaar toilet. De motie werd afgeraden door wethouder Hans de Haan. Volgens hem doet Ermelo al mee aan de hoge nood app en wordt gewerkt aan een bewegwijzering, zij het nu mindere mate dan gewenst door de indieners van de motie.

De wethouder wil met winkeliers en horeca gaan praten in hoeverre zij hun toilet willen openstellen, maar pas rond september. De noodzaak zo lang te wachten wordt niet ingezien.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden