<p>Van links naar rechts: Wim en Jolanda geven de kwast van Schildersbedrijf Geurt Jansen door aan neef Dirk.</p>

Van links naar rechts: Wim en Jolanda geven de kwast van Schildersbedrijf Geurt Jansen door aan neef Dirk.

(Foto: Arda Konings)

Geurt Jansen bijna 100 jaar kwaliteit

  Nieuwsflits

Ermelo - Schildersbedrijf Geurt Jansen is een modern familiebedrijf en al 94 jaar toonaangevend in schilderwerken van Midden Nederland. Na opa Geurt, vader Geurt, dochter Jolanda en schoonzoon Wim Heining wordt met ingang van 1 april 2021 ‘de verfkwast’ doorgegeven aan neef Dirk Teunissen. Met behoud van de naam ‘Geurt Jansen’, het logo én de topkwaliteit.

Arda Konings

Opa Geurt Jansen kon bij de oprichting in 1927 van zijn schildersbedrijfje met verfwinkeltje aan de Burgemeester Vitringalaan niet vermoeden dat het bijna een eeuw later nog steeds een familiebedrijf, zou zijn. Dat bovenal garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Met medewerkers die een passie hebben voor het schildersvak. En een klantenportefeuille waarmee voor een groot deel een lange relatie bestaat.

Dat is iets om oprecht trots op te zijn. Kleindochter Jolanda Jansen en haar man Wim Heining zijn zich dat terdege bewust. Nu de tijd voor hen samen is aangebroken een streep te zetten onder hun arbeidzame leven in het schildersbedrijf, rees automatisch de vraag in wiens handen een overname kon worden toevertrouwd. Met de uitdrukkelijke wens dat het personeel behouden zou blijven. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. En wel in de gedaante van Jolanda’s neef Dirk Teunissen, reeds eigenaar van een eigen schildersbedrijf op industrieterrein Veldzicht.

Ook Dirk is een schilder in hart en nieren. Met een groot hart en veel liefde voor vakmanschap in het schildersambacht. Dirk: “Vroeger bestond nog echt de schilderschool. Daar werden de beste schilders- en meester-schilders opgeleid en afgeleverd. Dat is tegenwoordig wel anders. Het is moeilijk om aan jonge mensen te komen die voor dit vak kiezen en met hun handen willen werken. Hetzelfde geldt voor goede timmermannen, metselaars, loodgieters en elektriciens.”

Naast wisseling van de wacht qua eigenaar, verhuist ook het bedrijf van Geurt Jansen van de Stationsstraat naar de Veldzichtweg en worden de twee bedrijven van Dirk samengevoegd tot een geheel. “Het is een logische stap om de jarenlange opgebouwde naamsbekendheid van Geurt Jansen vast te houden. De traditie van – ook mijn – opa en nicht en man gaat door en de kwaliteitslevering blijft hoog in het vaandel staan. Er wordt een totaalplaatje afgeleverd met onze diensten en producten. De klant krijgt waar voor zijn geld. Dat is de kracht van het bedrijf. Zo wordt en toegewerkt- en gebouwd naar het 100-jarig bestaan straks met een geweldig feest!” aldus de enthousiaste woorden van de kersverse nieuwe eigenaar.

Voor Wim en Jolanda breken na bijna 40 jaar trouwe dienst, andere tijden aan. Zij zullen regelmatig voor langere tijd in Portugal verblijven om daar hun dochter, schoonzoon en het gezin te helpen met het opstarten van een onderneming. “Er moet nog het nodige worden opgeknapt en geklust en we hebben er straks ons eigen stekkie. Daar hebben we ontzettend veel zin in,” klinkt het tot besluit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden