Foto: Pixabay

Lange duur procedure voor bedrijfswoning Telgterweg

  Nieuwsflits

Ermelo - Het CDA in de Ermelose gemeenteraad is ontevreden over de lange duur van de procedure voor de bouw van een tweede bedrijfswoning op een perceel aan de Telgterweg. De partij wil, zo blijkt uit vragen aan het college van burgemeester en wethouders, een snelle afhandeling van de aanvraag.

Wijnand Kooijmans

De gemeenteraad heeft eerder aangegeven positief te staan tegenover de bouw van de tweede bedrijfswoning. Na een forse tijd van onderzoeken zijn in 2020 alle benodigde onderzoeken en informatie bij de gemeente ingeleverd. Daarbij werd aangegeven vanuit het ambtelijk apparaat dat de vergunning zou worden verleend.

Medio december 2020 werd de vergunningsprocedure wereldkundig gemaakt. De aanvrager zegt dat inmiddels deze procedure is omgezet naar een uitgebreide variant en het daardoor nog maanden kan duren voor de vergunning wordt getoetst en in procedure gebracht.

Het CDA vindt haast gewenst omdat de aanvrager al jaren wacht op duidelijkheid en veel inspanningen heeft verricht om de bouw van de tweede bedrijfswoning mogelijk te maken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden