<p>De Gelderse commissaris van de koning John Berends.</p>

De Gelderse commissaris van de koning John Berends.

(Foto: RUKVB | Rob Kleering van Beerenbergh)

Niet in gesprek over mogelijke fusie

  Nieuwsflits

ERMELO – De Gelderse commissaris van de koning John Berends wil niet met het Harderwijker raadslid Bert Holleman (Gemeentebelang) in gesprek over een mogelijke fusie tussen de gemeenten Ermelo en Harderwijk.

Wijnand Kooijmans

Die had hem daarom verzocht, mede naar aanleiding van de perikelen rond langlopende dossiers in Ermelo. Berends vindt het niet bij zijn rol passen om daarover met een afzonderlijke raadsfracties van een buurgemeente in gesprek te gaan. Indien de gemeenteraad van Ermelo kiest voor een gesprek over een eventuele fusie verneemt Berends dit, zo geeft hij aan, wel van de raad.

In zijn brief wijst Berends er op dat de raad heeft besloten tot een extern onderzoek naar de zogenaamde hoofdpijndossiers en daarna wil overgaan tot een raadsenquête. Omdat inmiddels een voorstel op tafel ligt bij de gemeenteraad van Ermelo waarin wordt gekozen voor een onderzoek naar drie dossiers onder begeleiding van een interne raadscommissie en een raadsenquête in het plan van aanpak niet specifiek is opgenomen heeft de Stichting DOEH inmiddels gevraagd de brief van de commissaris toe te voegen aan de raadsstukken van woensdag 3 maart waarin een besluit moet worden genomen over de aanpak van het onderzoek naar langlopende dossiers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden