<p>Vader Mark omarmt liefdevol zoon Robin en spreekt perfect diens &#39;rap-taal&#39;.</p>

Vader Mark omarmt liefdevol zoon Robin en spreekt perfect diens 'rap-taal'.

(Foto: Arda Konings)

Vader rapt: Rappie voor m’n Gappie

  Nieuwsflits

ERMELO - Een ding staat als een paal boven water. Mark Tukker uit Ermelo is beretrots op zijn 19-jarige zoon Robin en hij bewondert onder andere, zijn rapkunsten. Dat zoonlief graag een joint rookt, vindt Mark toch wel een dingetje. Hij ‘vermaande’ Robin daarom liefdevol toe in zijn ‘eigen taal’ met een zelfgemaakte rap.

Arda Konings

Iedere ouder maakt zich wel eens zorgen over een opgroeiende puber. Immers, er zijn veel verleidingen tegenwoordig waaraan kids blootstaan. Zo heeft Mark zelf weer met terugwerkende kracht respect voor zijn eigen moeder, want ook hij rookte shag en sigaretten toen hij 19 jaar was: “Ik deed ook dingen waar ik zelf zin in had. Ze moet veel vertrouwen in mij hebben gehad. Begrijp me goed, ik ben echt niet vromer dan de paus.”

Aan de drugs heeft Mark echter nooit gezeten, zo zegt hij het in zijn woorden. Zijn angst zit ‘em dan ook in het feit, dat voordat je er erg in hebt je elke dag aan het blowen bent, of ander spul nodig hebt als harddrugs. Een gesprek met een barkeeper uit Ermelo bevestigde daarin Mark’s vermoedens en gedachten. “Hij beaamde het veelvuldig gebruik onder jongeren. Een blowtje op z’n tijd, alla. Elke dag verdoofd rondlopen, kan in mijn ogen nooit goed zijn. Dat lijkt me zorgelijk.”

Robin geeft eerlijk toe dat er met vrienden wel eens is geëxperimenteerd met een pilletje: “Dat hoort nu eenmaal bij het jong zijn. Je wilt de wereld en het leven zelf, ontdekken. Waar en hoe je opgroeit is in mijn ogen daarbij heel bepalend. En de goede, juiste vrienden om je heen juist weer heel belangrijk.” Het siert vader en zoon enorm dat er open en vrij gecommuniceerd wordt onderling. Robin: “Mijn vader kent me goed. Hij zal me nooit de les of zo willen lezen. Dat hij mijn belevingswereld is binnen gestapt, een rap in elkaar heeft gezet en op film heeft gezet en dat vervolgens op zijn Facebook heeft geplaatst, vond ik juist heel creatief van hem. Ik was dan ook de eerste die het een like gaf.”

‘Hee zoon, hier spreekt je vader’ begint dan ook veelbelovend de inleiding van het YouTube-filmpje, dat de titel ‘Rappie voor m’n Gappie’ meekreeg. “Robin, je bent creatief, vrolijk, muzikaal en je rapt tegenwoordig ook als de beste. Super dat je dat allemaal kan. Je hebt superscherpe teksten. Toch zit me iets dwars met dat blowen. Ik hoop dat ik op deze manier een beetje tot je door kan dringen. Dus hou je vast Robin Tukker. Je vader heeft ook een rap gemaakt. Ik hoop ook dat ik een beetje cool overkom. Deze is voor jou. Yo Yo Yo!”

Dat Facebook, Whatsapp en Messenger bijna ontploften en werden bedolven door vele positieve reacties op het filmpje, had Mark nooit verwacht. Robin heeft het op zijn beurt weer niet van een vreemde om scherpe teksten neer te zetten. Misschien nog eens een vader-zoon-wordt-vervolgd-rap? “Ach, dít was al heel leuk!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden