Foto: Shutterstock

Snel start bouw sportcomplex

  Nieuwsflits

ERMELO - Door de gemeente Ermelo is tot nu toe twee miljoen euro besteed aan ontwikkelingskosten uitgegeven voor de bouw van de nieuwe sportaccommodatie op De Zanderij. Het gaat om de komst van een nieuw zwembad en een sporthal.

Wijnand Kooijmans

 Dat geld is weggegooid wanneer het bestemmingsplan voor de bouw onverwachts niet wordt goedgekeurd. Daarnaast lopen er aanbestedingen voor een bedrag van 1,3 miljoen euro en zijn er claims te verwachten van de bouwpartners waar niet zonder meer van kan worden afgezien zonder financiële consequenties.

Door het college van burgemeester en wethouders wordt dit geantwoord op vragen van CDA en ChristenUnie. De verwachting is dat met de bouw na de zomer van dit jaar kan worden begonnen. De oplevering van het nieuwe sportcentrum wordt dan verwacht eind 2022, begin 2023. Deels hebben er al aanbestedingen plaatsgevonden en deels via deze nog plaats. Met de bouw wordt echter niet begonnen voor het bestemmingsplan definitief is vastgesteld.

Beide politieke partijen hebben al eerder aangegeven voorstander te zijn van het geheel of gedeeltelijk schrappen van het plan voor de bouw van zwembad of sporthal omdat de gemeente slecht bij kas zit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden