Susanne Morren presenteert woensdag samen met Milco Scheper online Ermelo Sport (foto: Jarno de Groot)
Susanne Morren presenteert woensdag samen met Milco Scheper online Ermelo Sport (foto: Jarno de Groot) (Foto: Jarno de Groot)

Ermelo Sport terugblik met talkshow

  Nieuwsflits

ERMELO - De jaarlijkse sportverkiezing is er niet, maar toch wil Interactie Sportbedrijf Ermelo de sporters eren. Door een livestream op woensdag 3 maart om 19.30 uur is een alternatieve manier om de ‘sport te vieren’. Susanne Morren, redacteur NOS Sport, en student Milco Scheper presenteren Ermelo Sport.

Marco Jansen

De jaarlijkse sportverkiezing in de Dialoog is dit jaar een online variant. Het was al langer bekend dat het format met prijsuitreikingen werd losgelaten, het evenement dat 11 februari plaats zou vinden is om de coronaregels drie weken uitgesteld. Susanne Morren: “Er werd een nieuwe set maatregelen afgekondigd waardoor we een andere datum hebben gekozen. We hebben een nieuwe persconferentie afgewacht en het programma nu precies zo neergezet zoals we willen. Normaal kijken we naar een kalenderjaar, maar in 2020 is er alleen in januari, februari en september gesport. Als je in juli een WK of andere grote wedstrijd had, ging dat niet door. Veel mensen hebben niet de kans gekregen om een sportprestatie te leveren.”

Morren (26) is geboren en getogen Ermelose en verhuisde op haar 22ste naar Amersfoort. In het dagelijks leven werkt ze als redacteur bij NOS Sport. De afgelopen twee edities presenteerde ze het sportgala met collega Hans van Zetten. Nu is Milco Scheper, student Media Informatie en Communicatie, haar rechterhand. Samen voeren ze een tafelgesprek vanuit een opgebouwde studio in de Wethouder Balverszaal; een sportdecor met sportattributen. “Je moet het zien als een talkshow. We spreken met oud-winnaars over hoe hun jaar is geweest. Eline Westhuis en Valerie Bosschart kunnen nu niet in de zaal trampolinespringen. Ook oud-winnaars MMA-fighter Leon Jansen en kempoka Avinash Ramasray balen dat ze niet kunnen trainen, maar ze kunnen wel fit blijven. We willen graag een optimistisch verhaal houden. Daarom hebben we ook een item met de aanvoerders van de voetbalclubs EFC’58, FC Horst en DVS’33 opgenomen om te praten over hoe het nu met hun is en wat zij doen om fit te blijven. Ook met Bert van Hunenstijn, de Ermelose voetbaltrainer van HHC Hardenberg is vooraf een gesprek geweest.’’

Ermelo Sport wil vooral laten zien wat wel kan in coronatijd, benadrukt Morren. Er is een compilatie van initiatieven door verenigingen om leden in beweging te houden. “We hebben veel sportclubs gevraagd om beelden op te sturen en fotografen gevraagd foto’s in te zenden, ondanks dat we de verkiezing van sportfoto dit jaar ook niet doen.”

De uitzending is vanaf half 8 via een YouTube livestream op de site van Interactie Ermelo te zien en gaat een halfuur duren. “Camerawerk is een heel andere dynamiek dan dat je voor een volle zaal tegen het publiek praat. Maar het wordt een mooie uitzending waarin de sport een podium krijgt dat het verdient. We willen laten zien hoe mooi sport in onze gemeente is, ook al is het anders dan normaal.’’

www.interactie.ermelo.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden