‘Van Woudenberg past goed bij Dindoa’


Hugo van Woudenberg krijgt bij Dindoa een kans op eerherstel. (foto: Mike Bekkers)
Hugo van Woudenberg krijgt bij Dindoa een kans op eerherstel. (foto: Mike Bekkers) (Foto: Mike Bekkers)

‘Van Woudenberg past goed bij Dindoa’

  Nieuwsflits

ERMELO - Door corona zijn de competities vroegtijdig afgebroken en het is maar de vraag of ze nog hervat worden. Korfbalvereniging Dindoa gaat met een nieuwe staf de komende jaargang in. De technische commissie ziet Hugo van Woudenberg als de juiste man voor de toekomst.

Marco Jansen

De TC kreeg vlak voor de jaarwisseling het bericht dat hoofdtrainer Steven Brink na dit seizoen niet terugkeert en zich volledig wil richten op zijn herstel na zijn hartoperatie. De club schoof tweede man Herman Egberts door als zijn tijdelijk vervanger, maar maakt voor de toekomst een andere keuze. “We zijn heel blij met de inzet van Herman toen Steven wegviel”, benadrukt TC-voorzitter Uulke van Barneveld, “maar als je met elkaar een derde jaar in gaat, moet je dat heel goed afwegen. Dat we ervoor kiezen om niet door te gaan, heeft te maken met de twijfels die er waren bij de selectie en de TC. Die waren niet heel groot, maar je moet er wel van overtuigd zijn dat er een trainer staat die de hele selectie kan aanwakkeren en nog voldoende middelen heeft om de ploeg op scherp te krijgen. Daar hebben we met alle spelers over gesproken en dat viel nadelig uit voor Herman.” Met assistent-coach Evert Peters is de TC niet tot evaluatie gekomen. “Evert stopt zelf, omdat hij het trainen niet meer kan combineren met werk en een opleiding die hij gaat doen.”

Van Barneveld is blij dat Dindoa Hugo van Woudenberg als opvolger kan presenteren. “Hugo is een clubmens die heel goed bij onze vereniging past. Ik ken hem al jaren en hij was eerder al in beeld toen Evert Houtriet stopte. Hij is met zijn beleving, kijk op korfbal en ervaring als speler en inmiddels ook als trainer de juiste persoon die de selectie net een stapje verder kan helpen.”

Van Woudenberg (41) krijgt bij Dindoa een kans op eerherstel, nadat hij bij Oost-Arnhem moest vertrekken, nog voor er één wedstrijd in de Korfbal League was gespeeld. “Het was geen topmatch, dat is een gezamenlijke conclusie. Ik had graag de League willen meemaken, maar nu voelt het als opluchting. Snel daarna waren er best wat clubs geïnteresseerd. Dindoa heeft daadkrachtig doorgepakt. Ze waren goed voorbereid in de gesprekken en dat schepte vertrouwen. Ik was verrast door de snelheid waarmee ze schakelden’’, complimenteert de trainer uit Barneveld, die in twee weken twee keer sprak met een delegatie van de TC en het bestuur en een onderhoud had met een afvaardiging van van de spelersgroep. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar ik kijk met een heel goed gevoel terug op die gesprekken. Clubs van hoger niveau heb ik losgelaten, mijn gevoel zei dat het Dindoa moest worden. Dindoa heeft uitstraling met een mooi complex, eigen hal en fanatieke supporters. Het niveau is nog niet waar ze willen zijn. Ze zijn in de zaal eersteklasser, maar willen in twee jaar een top-vier overgangsklasser worden. Deze stap is voor mij ook cruciaal, want het mag niet weer na een halfjaar misgaan. We gaan er wat moois van maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden