Foto: Shutterstock

‘Voorstel langlopend dossiers is onbegrijpelijk’

  Nieuwsflits

HARDERWIJK - Door zes organisaties wordt de gemeenteraad gevraagd zelf vijf dossierzaken te benoemen waarna een onafhankelijk onderzoek wordt uitgevoerd. Voor de kosten moet budget worden gezocht om zo met name de zorgvuldigheid van bestuurlijk handelen van de gemeente ten opzichte van burgers te onderzoeken.

Wijnand Kooijmans

Het verzoek wordt gedaan door de organisaties van vijf organisaties met een langlopend dossier en de Bezorgde Burgers van Ermelo. Zij vinden het onbegrijpelijk dat een door de raad ingestelde commissie het onderzoek wil beperken tot twee à drie dossiers vanwege de kosten. Terwijl de gemeente zelf tot nu toe honderdduizenden euro’s heeft uitgegeven aan advocaatkosten en daar nooit een limiet aan is gesteld. Welke dossiers worden onderzocht wil men mede laten afhangen van de burger. De betrokken organisaties vinden dat geen enkele burger de ernst van de zaken kan beoordelen van de veelheid aan zaken die zijn misgegaan in Ermelo.

Door de betrokkenen wordt het verbijsterend genoemd dat niemand in de commissie ook maar even nadenkt wat de burgers zullen vinden van het voorstel dan door hen is gedaan aan de raad. Men vindt dat uit het voorstel minachtig spreekt ten opzichte van de burger. “Empathisch vermogen en maatschappelijk besef lijken te ontbreken. Een antenne voor de gevoelens van de burger lijkt afwezig. De angel is er weliswaar uit, maar nog geen druppeltje gif”, zo wordt aangegeven in een open brief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden