<p>Marjolein Roest en Jeanine Couwenberg vertellen enthousiast over de producten en diensten van Telgter ondernemers.</p>

Marjolein Roest en Jeanine Couwenberg vertellen enthousiast over de producten en diensten van Telgter ondernemers.

(Foto: Frieda Fennell)

TelgterUitje: Ondernemers springen in de bres

  Nieuwsflits

ERMELO - Ga er maar eens aan staan, je werkt keihard voor je eigen bedrijf, investeert, breidt uit en dan komt Covid-19 op je pad. Ondernemen is een stuk ingewikkelder geworden, zeker als je geen eigen winkel hebt. Braderieën en evenementen liggen stil, dus waar breng je je product aan de man?

Frieda Fennell

 Marjolein Roest en Jeanine Couwenberg ontmoetten elkaar op een verjaardag van een wederzijdse vriendin. Jeanine biedt in het dagelijks leven creatieve workshops aan vanuit haar atelier in Harderwijk en Marjolein runt een koffie- en theeschenkerij in Telgt. De enthousiaste en ondernemende dames zagen meteen kansen voor samenwerking en verbinding.

Jeanine vertelt: “Ondanks de hechte gemeenschap merk ik dat veel inwoners van Ermelo en omstreken Telgt niet goed kennen. Verder dan de wijngaard en de landwinkel komt men veelal niet. Veel ondernemers hebben een zaak aan huis in het buitengebied dus daar rijd je niet zomaar langs. Aan de andere kant merken we dat samenwerking tussen Telgter ondernemers niet of nauwelijks van de grond komt, terwijl Telgt zó veel te bieden heeft. En veel ondernemers zijn niet bezig met social media om op die manier klanten aan te trekken. Dat gebeurt nog steeds veelal via mond-tot-mond reclame.”

Beleef het mooie Telgt

Met het initiatief TelgterUitje willen Marjolein en Jeanine ondernemers met elkaar verbinden en hen helpen bij de promotie van hun producten. Marjolein stuurde in eerste instantie een mail naar collega-ondernemers uit Telgt waarin ze aangaf de verbinding te zoeken, maar kreeg geen enkele reactie. “Het is toch ons kent ons. Als je Klaas van Wim van de overkant was, dan was alles anders. Maar zelfs als inwoner van Telgt kende ik niet alle bedrijven en was het een ontdekkingsreis. Om de ondernemers te bereiken ben ik van deur tot deur gegaan. Ondernemers zijn hardwerkende mensen die zich logischerwijs richten op de core van hun business. En als je knetterhard werkt, dan heb je vaak geen tijd voor dingen eromheen. Men wil bijvoorbeeld wel een open dag organiseren, maar dan moet er een hapje en drankje bij en een activiteit voor kinderen. En dan wordt het al gauw weer veel werk. Dat willen wij graag uit handen nemen en een mooie belevingsdag op een prachtige locatie neerzetten.”

Dat laatste is niet moeilijk voor te stellen als je door Telgt rijdt. Onder de warmte van een zware najaarszon die een dieporanje gloed over de weilanden werpt, wordt duidelijk wat de aantrekkingskracht van Telgt is. Uitgestrekte weilanden met koeien en schapen, idyllische boerderijen en zuivere buitenlucht. Zolang evenementen nog niet toegestaan zijn, blijft het bij plannen maken. “Maar zodra corona voorbij is, staan we op de stoep”, besluit Jeanine kordaat. Ondertussen kun je op de website van TelgterUitje tassen bestellen met allerlei producten of kortingsbonnen uit Telgt. Zo kun je nú alvast genieten van al het moois van Telgt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden