Buiten Bewust Zijn van de natuur


Christine Ros en Joost Speelman met een koe van Veluws Roodbont. ''We werken met eerlijke lokale partners."
Christine Ros en Joost Speelman met een koe van Veluws Roodbont. ''We werken met eerlijke lokale partners." (Foto: Buiten Bewust Zijn)

Buiten Bewust Zijn van de natuur

  Nieuwsflits

ERMELO - Het bos laat je tot rust komen, geeft inspiratie, je zintuigen worden geprikkeld en het outdoor leven is ook gewoon gezond. Met die gedachte zijn Ermeloër Joost Speelman en Christine Ros uit Harderwijk met Buiten Bewust Zijn gestart. “We willen mensen meenemen in de natuur.” Als voorproefje is zaterdag 28 november de Webcamping.

Marco Jansen

 Hun concept wilden ze in november lanceren: muziek luisteren en lekker eten rond een kampvuur en fietsen in groepen van 20-30 personen in de natuur. Alles om de zintuigen te prikkelen. Dat kan door de maatregelen nu niet, dus hebben Christine en Joost een coronaproof variant bedacht: de Webcamping op zaterdag 28 november vanaf 18.00 uur. “Het is een voorproefje van Buiten Bewust Zijn en iedereen kan het vanuit huis meebeleven. Het wordt een inspirerende uitzending.”
“We willen van Nederland één groot tourveld maken. Zelf gaan we met een select groepje in de bossen zitten op het YMCA terrein in Hierden. Daar maken we een vuurtje, er komt een chefkok en artiesten zorgen voor een ‘huiskamerconcert’’’, vertelt Christine Ros (34). “Een cameraploeg legt alles vast en mensen kunnen via een link intunen op de livestream. Ze kunnen thuis hun eigen kampeerplekje maken: een tentje opzetten in de tuin, in de woonkamer of een camper op de oprijlaan. Door de laptop open te klappen, komen we digitaal samen.”

Joost Speelman (41): “Het thema is: wat beweegt jou, als je stilstaat? Samen met mijn broer Daan ga ik liedjes spelen en vrienden van ons vertellen over hun buitenleven in coronatijd. Zelf ga ik voorlopig niet de theaters in. Ik geniet nu van het wandelen in het bos. Dat natuurgevoel wil ik overbrengen.”

Christine houdt van fietsen en maakt veel kilometers in binnen- en buitenland op de racefiets, mountainbike en gravelbike. Zij vertelt over haar avonturen in o.a. Georgie, Nepal en Sri Lanka, maar ook haar dagelijkse tochten over de Veluwe in coronatijd. “Normaal ga ik mensen afmatten op de single tracks, nu wil ik het fietsplezier aan mensen doorgeven.”

Voor de Webcamping en Buiten Bewust kiezen ze lokale partners. “We staan achter lokaal en eerlijk samenwerken. Het vlees halen we bij de boerderij van Veluws Roodbont. Het echtpaar Walter en Henriëtte is twee jaar geleden bij Speuld een boerderijtje met vleeskoeien begonnen. Dat zijn heel gepassioneerde mensen en de koeien hebben een mooi leven’’, weet Joost. Het bier dat ze schenken komt van de Puttense brouwer Hert Bier. Christine: ‘’Ook een leuke partner, elk bier heeft zijn eigen ‘leven’. Ook dit zijn mensen met een mooi verhaal.’’ Een chefkok van Bastard – een keramisch barbecuemerk uit Haarlem, waarvan Joost de eigenaar kent – gaat op alle evenementen koken met de lokale producten.

Via social media kan de uitzending worden meebeleefd en door een zoom verbinding kan interactie worden gemaakt.

www.buitenbewustzijn.nu

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden